Öğrencilerin dikkatini derse toplamak için duygu kelimesi tahtaya büyük harflerle yazılır. Daha sonra öğrencilere “duygu denilince aklınıza neler geliyor? ” sorusu sorulur ve öğrencilerin cevapları tahtaya yazılır. Bu cevaplar üzerinden konuşulur. Cevaplar alındıktan sonra öğrencilere “hangi durumlarda mutlu, şaşkın, kızgın ya da üzgün oluyorsunuz? ” diye sorulur.
Öğrencilerle kısa bir drama oyunu oynanır. Oyunun ismi “benim duygum ne?”. Öğrenciler 3 gruba ayrılır. Gruplar tek tek tahtaya gelerek istediği duyguyu sergilemeleri istenir. Öğrenciler duygularını sergilerken öğretmen dur komutu verir ve öğrenciler o anda dururlar. Diğer sınıf arkadaşları da sergiledikleri duyguyu tahmin ederler.
Öğrencilere mutlu, üzgün, kızgın, korkmuş ve şakın duygularını ifade eden görseller gösterilir. Bu görseller üzerinden öğrencilere resimde neler görüyorsunuz? “Resimde ifade edilen duygu nerden anladık? ” (çizgisinden mi renginden mi) gibi sorular sorulur.
Öğrencilere resim kağıtları dağıtılır.
Bilgisayarda hafif seste bir fon müziği açılır. Daha sonra öğrencilere “bugün yaşadıklarınızı düşünerek şuan da kendinizi nasıl hissediyorsunuz, hangi duyguyu yaşıyorsunuz bana bunu resimle anlatmanızı istiyorum” denir.