1. Oyun: Dörtlü Dokunma: Oyuna “başımız-omzumuz-dizimiz-ayağımız” sözleri söylenerek ve söylenen yerlere dokunularak başlanır. Oynayış sırasında hareketler git gide hızlandırılır. Bu hızlandırma sırasında öğrencilerin soluk almaları güçleşeceğinden, sözcükleri söylememeleri istenir. Bunun yerine öğretmen söyler, öğrenciler yapar.
2. Oyun: Miço: Öğrenciler ikili gruplara ayrılır ve eşiyle birlikte aşağıdaki sözlere uygun hareketler yaparlar.
Miço nereden geliyor? Harmanlıktan aşağı Oyna da Miço oyna Zıpla da Miço zıpla Miço ellerin nerede? Kıvrım kıvrım bellerde Miço gözlerin nerede? Fıldır fıldır yerlerde.
3. Oyun: Çevir Salla: Öğrenciler yere otururlar. Öğretmen aşağıda verilen sözleri söyler, hareketleri yapar. Öğrenciler de aynı hareketleri yaparlar. Başını çevir, çevir (Başlar soldan sağa, sağdan sola çevrilir.). Başını salla, salla (Başlar sağa-sola, öne-arkaya sallanır.). Kolunu çevir, çevir (Kollar önden arkaya, arkadan öne çevrilir.). Kolunu salla, salla (Kollar, aşağıya indirilir, avuçlar yere birbirlerine paralel olarak önde tutulur, soldan sağa, sağdan sola sallanır, sonra da yine iki kol birbirine paralel olarak, ön tarafta bir daire çizecek biçimde sallanır.).
4. Oyun: Vücudumuz: Öğretmenle birlikte tüm öğrenciler öğretmenin söylediği şarkıyı vücut hareketleriyle tekrar eder.
İki elim, iki kolum, bacaklarım var. Her insanda bir burun, bir de ağız var. Sen hiç gördün mü üç kulaklı bir adam? Olur mu hiç üç kulak, dön de aynaya bak hey… Olur mu hiç üç kulak, dön de aynaya bak. İki gözüm, iki kaşım, parmaklarım var. İnci gibi dişlerim, bir de çenem var. Sen hiç gördün mü üç dudaklı bir adam? Olur mu hiç üç dudak dön de aynaya bak, hey… Olur mu hiç üç dudak, dön de aynaya bak. İki kulak, iki yanak, bir de başım var. Gözlerimde kirpiğim, saçlarımda var. Sen hiç gördün mü üç yanaklı bir adam? Olur mu hiç üç yanak dön de aynaya bak hey… Olur mu hiç üç kulak, dön de aynaya bak.
Kaynak: Oyun Oynuyorum Derleme Kitapçığı, MEB, 2019