Sağlıklı Hayat (1. Sınıf)

Kişisel bakımını düzenli olarak yapar. (1. Sınıf)

El, yüz yıkama ve dişleri usulüne uygun olarak fırçalama, banyo yapma, saç tarama, tuvalet eğitimi ile günlük kıyafetlerini giyme ve özenli kullanma üzerinde durulur. Ayrıca kişisel bakımda sürekliliğin sağlanması vurgulanır. Kişisel bakımını yaparken kaynakların verimli kullanılması gerektiğine değinilir.

Ders Planı:

Öğretmen sınıfa girer. Bugün okula geç kalmamak için hızlı hareket ettiğini ve elini yüzünü yıkayıp dişlerini fırçalamayı unuttuğumu öğrencilerine söyler. Daha sonra bunun sakıncalarını öğrencilerine sorar ve öğrencilerle bu konuyu tartışır.

Öğrencilerle tartışması bittikten sonra öğrencilere kendilerinden örnekler vermelerini ister ve bu tür durumların örneklerini öğrencilerden dinler. Daha sonra öğrencilerine bunların neden gerekli olduğunu sorar ve öğrencilerin fikirlerini alır. Öğrenciler fikirlerini söyledikten sonra öğretmen neden önemli olduğunu kendisi açıklar ve kişisel bakımla ilgili örnekleri verir. Öğretmen açıklama yapma kısmından sonra bir kavanoz da yer alan fotoğrafları rastgele karıştırır. Tahtaya kalkan her öğrenciden rastgele bir fotoğraf çekmesini ve bu fotoğrafı açıklamasını söyler.

Her bir öğrenci çektiği her fotoğrafın önemini açıkladıktan sonra yerine oturur. Sonra öğretmen tahtaya hazırladığı sunumu yansıtır ve örnek fotoğraflar gösterir. Her bir kişisel bakım davranışının fotoğrafını gösterir ve bu davranışların üzerinde öğrencilerle birlikte konuşur. Son olarak değerlendirme kağıdını dağıtır ve dersi bitirir.

Etkinlikler, materyaller, çalışma kağıtları, ders planları, görüntüler ve videolar üreticisi,

Bir Yorum Yaz

Pin It