Sağlıklı Hayat (1. Sınıf)

Yemek yerken görgü kurallarına uyar. (1. Sınıf)

Okulda yemeğini yerken; yemeğe dua ile başlama, temiz bir şekilde üstüne dökmeden yeme, ayakta ve dolaşarak yemek yememe, ağzında lokma varken konuşmama ve peçete kullanma gibi hususlar üzerinde durulur. İhtiyacı kadar yemek yeme, ekmek ve yiyecek israfını önleme konuları vurgulanır.

Ders Planı:

Öğretmen derse girer öğrencilere yemekhanede yemek yerken bazı kişilerin yemekleri yere döktüğünü, daha sonra bunların üzerine bastığını söyler. Öğrencilere bunun doğru olup olmadığını, doğru değilse neden doğru olmadığını sorar. Öğrenciler fikirlerini söyledikten sonra öğretmen yemekte birtakım görgü kuralları olduğunu ve bunların neler olduğunu öğrencilere söyler.

Öğretmen açıklamasını yaptıktan sonra öğrencilere bunların hangilerine uyuduklarını hangilerine uymadıklarını sorar. Öğrenciler fikirlerini söyledikten sonra öğretmen hazırladığı sunuyu öğrencilerine sunar ve öğrencilere fotoğraflar üzerinden konuşturur.

Öğrenciler fikirlerini söyledikten sonra öğrencilere birtakım fotoğraflar gösterir. Bu fotoğraflardan hangilerinin uygun olduğunu, hangilerinin uygun olmadığını öğrencilere sorar. Fotoğraflar üzerinde konuştuktan sonra öğretmen değerlendirme kağıdı dağıtır ve dersi bitirir.

Etkinlikler, materyaller, çalışma kağıtları, ders planları, görüntüler ve videolar üreticisi,

Bir Yorum Yaz

Pin It