1. Oyun: Kırmızı-Siyah: Öğrenciler iki gruba ayrılırlar. Her grubun bir çizgisi bulunur ve gruplara renk ismi verilir. Öğretmen hangi grubun ismini söylerse o grup kayma adımlarıyla paslaşarak diğer grubu çizgiyi geçmeden vurmaya çalışır. Çizgiyi geçmeden vurulan öğrenciler diğer gruba geçerler. Bu defa topu diğer grup alır ve aynı şekilde vurmaya çalışır. En az öğrenci hangi grupta kalırsa o grup oyunu kaybetmiş olur.
2. Oyun: Atma-Yakalama: Öğrenciler ikişerli gruplara ayrılırlar. Her gruba birer top verilir. Öğretmen müzik açar. Öğrenciler müzik açıldığında eşleriyle top atıp yakalama çalışması yaparlar. Öğretmen müziği durdurduğunda elinde top olan kişi top olmayan arkadaşını topu değdirerek yakalamaya çalışır. Müzik tekrar başlatılır ve oyun en az öğrenci kalıncaya kadar devam eder.
3. Oyun: Dene-Yap: Öğrenciler belirlenen bir çizgi arkasında derin kolda sıraya geçerler. Belirli mesafede koyulmuş olan engelleri öğrencilerin yapması beklenir. Öğretmenin başlama komutu vermesiyle ilk öğrenci, önce grubun önünde bulunan çember içinde beş kez çift ayak sıçrama yapar. Koşarak ilerler ve orda bulunan topu beş kez belinde çevirir. Atlama ipiyle beş kez atlar ve en son direklerin arasından geçerek döner ve sıranın başındaki arkadaşının eline vurarak sıranın arkasına geçer.
4. Oyun: Ayakta Gördüğünü Vur: Öğrenciler arasında iki ebe seçilir. Ebelerden birine plastik top verilir. Diğer öğrenciler dağınık şekilde serbetçe dolaşırlar. Ebeler ellerindeki topu yere vurarak paslaşırlar ve diğer arkadaşlarını kovalarlar. Çömelmiş öğrencileri ebeler vuramazlar. Ebe elinde top varken yürüyemez ve koşamaz. Vurulan öğrenciler de ebelere katılır ve son üç kişi kalıncaya kadar tüm öğrencileri vurmaya çalışırlar.
Kaynak: Oyun Oynuyorum Derleme Kitapçığı, MEB, 2019