Geometrik Örüntüler (1. Sınıf)

1. Sınıf Örüntü Kuralını Bulma ve Eksik Örüntüyü Tamamlama Etkinlikleri

Kazanım: Nesnelerden, geometrik cisim ya da şekillerden oluşan bir örüntüdeki kuralı bulur ve örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek örüntüyü tamamlar.

Seçilen geometrik cisim ya da şekillerin sınıf düzeyine uygun olmasına dikkat edilir.

Ders Planı:

Öğretmen derse girer. Öğrencilere getirdiği cisimleri ya da şekilleri gösterir ve masasının üzerinde sırasıyla öğrencilere sesli bir şekilde belirterek nesneleri sıralar. Sıralarken öğrencilere şimdi hangi nesneyi koymam gerekiyor diye sorar öğrenciler yardımıyla sıralar.

Daha sonra öğretmen sırasıyla tekrar yer alan cisimleri ya da şekilleri sayar ve belli bir kurala göre sıralandığını öğrencilerine söyler. Sonra tahta üzerine daha önceden hazırlamış olduğu cisimleri ya da şekilleri yapıştırır ve öğrencilere devamını sorar. (evet çocuklar kare, üçgen, daire, kare, üçgen, daire… devamı ne olur gibi) Öğrenciler fikirlerini söyledikten sonra sırasıyla uygun olarak şekilleri yerleştirirler. Etkinlik bitiminde öğretmen öğrencilerine örüntüyü tanımlar ve tahtada öğrencilere farklı örnekler sunar.

Daha sonra öğretmen şekillerden oluşan bir örüntüyü tahtaya yazar. Öğrencilerden defterlerine örüntülerini tamamlamalarını ister.

Son olarak örüntülerden yer alan değerlendirme kağıdını dağıtır ve dersi bitirir.

Etkinlikler, materyaller, çalışma kağıtları, ders planları, görüntüler ve videolar üreticisi,

Bir Yorum Yaz

Pin It