Güvenli Hayat (1. Sınıf)

Okulda ve evde güvenlik kurallarına uyar. (1. Sınıf)

Merdivenden dikkatli inip çıkma, asansörü doğru kullanma, ıslak zeminde dikkatli yürüme, sınıf içindeki camlı eşyaları (dolap, şeref köşesi vb.) dikkatli kullanma, pencereden ve balkondan aşağıya sarkmama; elektrik prizleri, kablolar ve ateşle oynamama, suyu açık bırakmama, temizlik malzemelerini tanıma, dikkatli kullanma ve gaz kaçağı gibi durumlarda ne yapılacağı ile ilgili konular üzerinde durulur.

Ders Planı:

Öğretmen derse girer. Öğrencilerine sabah merdivenden inerken düşmek üzere olduğunu zeminin ıslak olduğunu ve bunu fark etmediğini söyler. Öğrencilerle daha önce böyle bir şey yaşayıp yaşamadıklarını sorar ve okulda ve evde hangi sorunları yaşadıklarını örnekler vererek açıklamalarını ister.

Öğrenciler kendi günlük hayatında bu tür kazaları örnek verdikten sonra öğretmen bunun sebebini sorar. Öğrenciler fikirlerini söyledikten sonra öğretmen güvenlik kurallarından okulda ve evde uyulması gereken kurallardan bahseder ve öğrencileri gerekli açıklamayı yapar. Daha sonra öğrencilerle beraber güvenlik kurallarına uymanın önemini konuşur.

Sonra tahtada örnek bir video oynatır ve videoda öğrencinin güvenlik kurallarına uymadığı için başına gelenler hakkında konuşulur. Hangi davranışların doğru, hangilerinin yanlış olduğu hakkında konuşulur. Son olarak öğretmen etkinlik kağıdını dağıtarak dersini bitirir.

Etkinlikler, materyaller, çalışma kağıtları, ders planları, görüntüler ve videolar üreticisi,

Bir Yorum Yaz

Pin It